ТВЕРДОПАЛИВНИЙ КОТЕЛ + БАК-АКУМУЛЯТОР | СХЕМА ОБВ'ЯЗКИ

теплоаккумулятор для твердотопливного котла, теплоаккумуляторы для твердотопливных котлов, буферная емкость для твердотопливного котла, установка твердотопливного котла, схема подключения твердотопливного котла, выбор твердотопливного котла, бойлер для твердотопливного котла, схема обвязки твердотопливного котла с баком-аккумулятором, расчет буферной емкости твердотопливного котла, бак накопитель горячей воды, бак аккумулятор для отопления, бак для отопления, буферные емкости для отопления, буферная емкость для котла, буферная емкость для систем отопления, буферная емкость для систем отопления, буферный аккумулятор, буферная ёмкость, буферный бак, тепловіннер, тепловиннер, теплобак, теплий бакЗапорукою продуктивної роботи котла є добре підібрана теплотехнічна схема монтажу. Наразі є безліч схем установки твердопаливних котлів. І добре, якщо проект розробляє спеціалізована монтажна організація, котра має відповідний досвід у даній сфері.

Ще потрібно звернути увагу, що установка твердопаливного котла значною мірою відрізняється від підключення опалювальної техніки на газу чи електриці. Не потрібно забувати, що робоча температура котлів на твердому паливі повинна бути в межах 55-90 градусів. І, оскільки твердопаливні котли є інерційними пристроями, швидко змінити температуру в системі досить складно.

Найпоширенішою помилкою власників будинків є тримати твердопаливний котел «на фітілю». Потрібно пам’ятати, що опалювальні котли на твердому паливі не можуть працювати в низькотемпературному режимі. Якщо температура теплоносія в котлі буде нижче робочої, то з’явиться надмірна кількість конденсату. Для звичайного користувача це виглядатиме, ніби котел потік. Також, це негативно впливає на показник ККД опалювального приладу, знижує його продуктивність, збільшується кількість відходів, з’являються труднощі у користуванні твердопаливним котлом.

Виходячи з вище вказаних факторів, більшість котловиробників та монтажних організацій рекомендують додати у теплотехнічну схему установки котла бак-акумулятор тепла. Для «голого» розрахунку при виборі теплобака береться 20-25 л/1 кВт потужності котла. Вірний підбір обладнання дозволить передбачити перегрів твердопаливного котла, забезпечить його роботу при номінальній, а не максимальній потужності (в такому режимі досягається максимальний ККД). А все через те, що теплоакумулятор вбирає на себе надлишок тепла від опалювальної техніки і тільки потім подає на систему по потребі. Тобто, бак виступає, так би мовити, буферною зоною між твердопаливним котлом та системою опалення, забезпечуючи економічні витрати палива, малу кількість відходів та конденсату. При поєднанні в теплотехнічній схемі котла з баком, ваша опалювальна техніка служитиме довго та в радість, і вам більше не потрібно бути кочегаром у власному домі, адже бак може забезпечити роботу котла для опалення приміщення при одному – двох завантаженнях дрів на добу взимку, а восени чи навесні навіть і довше. В літній період буферну ємність з теплообмінником можна використовувати для постачання гарячої води на господарські потреби (миття посуду, ванна, душ), розпалюючи котел всього раз на тиждень.

Плюс встановлення теплоакумулятора ще й в тому, що він дозволяє плавно регулювати температуру у вашому домі. Особливо це актуально власникам теплої підлоги.


"В Німеччині, згідно норм,

обов’язковим є монтаж твердопаливного котла в поєднанні з теплобаком."

Коментарів: 0
Розміщено 06 Jun 2016 автором Teplowinner