ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ КРЕДИТ | ЧИ Є В ДЕРЖАВІ КОШТИ?

видачу теплих кредитів зупинено, тепловіннер, Укргазбанк, Ощадбанк, енергоефективне кредитування, теплий кредит, кредит на котел, енергоощадне кредитування, ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ КРЕДИТ, Держенергоефективності, компенсація на твердопаливні котли, компенсація за придбання твердопаливного котла, твердопаливні котли українського виробництва

Останнім часом серед населення України гуляє думка, що енергоефективне кредитування призупинено, бо в державі більше немає коштів… Чи правда це? І чи дійсно видачу «теплих» кредитів зупинено?

Для того, щоб розібратися у даній ситуації, ми поспілкувалися із нашим партнером, начальником одного з відділень Укргазбанку. Людмила повідомила, що Укргазбанк поки припинив видачу «теплих кредитів» українцям на заміну старих малоефективних газових котлів твердопаливними у зв’язку з недостатньою кількістю коштів у держбюджеті. Нагадаємо, що з 6-го липня 2016 року вже було зупинено енергоощадне кредитування по одному із напрямків, а саме – «Теплі кредити» на заміну вікон. Для тих, хто встиг оформити кредит до 5-го липня, умови залишаються незмінними і, як і планувалося, буде проведено компенсацію від держави.

На даний момент Держенергоефективності спрямовує всі сили на залучення додаткових коштів на продовження програми енергоефективного кредитування. Проект вже подано на розгляд до Мінфіну та Мінекономрозвитку.

При цьому, Ощадбанк повідомляє про продовження видачі «теплих кредитів» на енергозберігаючі матеріали та «негазові» котли без підтримки державної програми, згідно працюючих програм самого Ощадбанку та згідно програм з компенсації в регіонах.

Коментарів: 0
Розміщено 02 Aug 2016 автором Teplowinner