ОПАЛЕННЯ ДРОВАМИ - ЕКОНОМІЯ ЧИ МІФ?

Сьогодні ми хочемо розкрити одну із топових тем 2016-го року: «Чи вигідно топити дровами?».

Для того, щоб розібратися, ми пропонуємо розглянути просту інфографіку порівняння опалення будинку двома шляхами: дров’яне опалення та газове опалення:

економія опалення дровами, опалення будинку дровами, Україна, Опалення на дровах, Опалення приватного будинку дровами, Дров'яні котли для опалення будинку, Опалення будинку без газу, Дров'яне опалення, топити дровами, доцільність встановлення дров’яного котла, Чи вигідно топити дровами, переваги опалення дровами, тепловіннер, економічне опалення, схема опалення, котли на дровах для дома, скільки треба дров на зиму, скільки треба дров на опалювальний сезон, як зекономити на опаленні, як зекономити на комунальних платежах, інфографіка тарифи 2016

*розрахунок усереднений і може відрізнятися при зміні вхідних параметрів, а також, вартість самого твердопаливного котла та додаткового обладнання для його монтажу + вартість самого монтажу, ми не брали до розрахунку, адже головною метою даної статті є прорахунок економії роботи діючої системи опалення на обраних видах палива.

Для розрахунку було взято усереднені дані:

  • Будинок площею 100 м кв. Збудований з цегли, неутеплений. Вікна замінені. Висота стелі 2,7 м.
  • Опалювальний сезон в Україні – це період з 1-го жовтня по 31-ше квітня (6 місяців).
  • Температура в будинку 18-20 °С.
  • Зважаючи, що до 1-го травня 2016 року в Україні діяв пільговий тариф на зимовий період (1200 кубів газу по пільговій ціні) і люди намагалися в нього вміститися, вважаємо, що сім’я може вкластися в цих 200 кубів газу/міс – цей показних беремо для подальшого розрахунку. Хоча фактичне опитування власників будинків з квадратурою орієнтовно 100 м кв. показали, що середнє значення для такого будинку в межах 250-400 м куб/міс.
  • Діючий тариф на газ в Україні станом на серпень 2016 р. становить 6,879 грн/ м³ (ТАРИФ НА ГАЗ З 1 ТРАВНЯ 2016).
  • За середню вартість дров твердих листяних порід взято 550 грн/м куб. (на основі виведеного середнього значення із представлених пропозицій на сайті prom.ua станом на серпень 2016-го року).

ціна на дрова колоті, ціна на дрова Україна, ціна на дрова Київ, Дрова купити,  Дрова ціна,  Дрова колоті, куплю дрова колоті сирі, дрова дубові колоті ціна Київ.

 

  • Кількість дров на зиму знаходиться орієнтовно в межах 9 – 15 м куб (прорахована на основі фактичного опитування клієнтів, що користуються дров’яними котлами, а також на основі обробки технічної літератури по заданим параметрам, враховуючи породу деревини, вологість, площу опалювального приміщення і період опалення). Тому, для подальшого розрахунку взято середнє значення 12,2 м куб. дров твердих листяних порід / опалювальний сезон, при вологості 30%.

 

При цьому, власники приватних будинків, як ніхто інші розуміють, що вміститися в 200 м куб газу /міс. майже нереально, зважаючи навіть на те, що ми постійно економимо: ставимо «на фітіль» газовий котел, коли йдемо на роботу, збільшуємо температуру лише надвечір, інколи температура в будинку може падати і до 12-14 °С через таку економію, але ж ми все одно не вмикаємо газ сильніше, можна ж просто тепліше вдягнутися… від того частіше хворіємо… та це вимушена ситуація, бо просто нічим платити по рахунках з «шаленими» цифрами…

Щодо дров… ми для розрахунку взяли куплені колоті дрова довжиною 30-40 см за ринковою ціною 550 грн/м куб, які вже пригодні до використання, їх непотрібно додатково рубати, чи заготовлювати самостійно. Продавці навіть за таку ціну обіцяють безкоштовну доставку. Вам залишається лише скласти ці дрова під навіс у своєму дворі. Але… приміром, Ви весною прочищали свій садок і тепер маєте певний ресурс фактично безкоштовного палива… Чи у Ваших сусідів були зайві дерева… Ну і не потрібно забувати, що у сільській місцевості вартість на дрова значно нижча! Тому економія опалення дровами буде значно вищою, чим опалення газом!

Додатково звертаємо Вашу увагу, що компанія «Тепловіннер» завжди займає нейтральну сторону і ніколи не нав’язує свою думку. Як експерти в сфері опалення, ми лише можемо рекомендувати клієнту найбільш економічну схему опалення, виходячи із потреб замовника! Ми надаємо «голі» фактичні розрахунки, а кожен вже сам робить свої висновки, адже, коли ти схиляєш клієнта на щось, навіть, якщо це дійсно йому вигідно, він завжди триматиме це в голові і завжди вагатиметься, чи «не напарили» йому якусь дурню. Прийнявши самостійне рішення на основі зібраної інформації – замовник має найбільший ефект задоволеності! Тому, вирішуйте самі, що буде краще для Вас!

… і нехай у Вашому домі завжди буде тепло!

 

Читайте також: КОТЕЛ НА ДРОВАХ | ЯК НЕ СТАТИ КОЧЕГАРОМ У ВЛАСНОМУ ДОМІ

 

гугл, загуглити, приколи, сколько нужно дров для твердотопливного котла, Сколько кубометров дров нужно на зиму для отопления дома, Сколько нужно дров

P.S. Життя цікава штука і без гумору просто не обійтися. От, наприклад, якщо Ви захочите запитати гугл скільки дрів Вам все-таки потрібно, то уточнюйте на які цілі, щоб отримати точний розрахунок згідно Ваших потреб.

Коментарів: 1
Розміщено 18 Aug 2016 автором Teplowinner