ПРОБЛЕМИ ПРИ ВИКОРИСТАННІ ТВЕРДОПАЛИВНИХ КОТЛІВ

купить твердотопливный котел СЕТ, котел на дрова Гринбернер, котел на твердом топливе СЕТ, котел пеллетный СЕТ, водогрейный котел Гринбернер, пеллетный котел СЕТ цена, котел на пеллетах СЕТ цена, купить котел СЕТ на пеллетах, пеллетный котел СЕТ украина, автоматический пеллетный котел СЕТ, водогрейный котел ГРИНБЕРНЕР на твердом топливе, купить пеллетный котел в Украине, купить котел на пеллетах в украине, твердотопливные котлы ГРИНБЕРНЕР, твердотопливные котлы купить, промышленные твердотопливные котлы, автоматические твердотопливные котлы, твердотопливные котлы автоматические, украинские твердотопливные котлы, твердотопливные котлы на пеллетах, твердотопливные котлы большой мощности, современные твердотопливные котлы, производство твердотопливных котлов, стальные твердотопливные котлы, твердотопливные котлы малой мощности, промышленные котлы на твердом топливе, твердотопливные котлы промышленные, твердотопливные промышленные котлы, промышленные твердотопливные котлы большой мощности, котлы твердотопливные промышленные, промышленные водогрейные котлы, промышленные отопительные котлы, промышленные пеллетные котлы, промышленный котел на твердом топливе   Баки: теплоаккумулятор для твердотопливного котла, теплоаккумуляторы для твердотопливных котлов, буферная емкость для твердотопливного котла, установка твердотопливного котла, схема подключения твердотопливного котла, выбор твердотопливного котла, бойлер для твердотопливного котла, схема обвязки твердотопливного котла с баком-аккумулятором, расчет буферной емкости твердотопливного котла, бак накопитель горячей воды, бак аккумулятор для отопления, бак для отопления, буферные емкости для отопления, буферная емкость для котла, буферная емкость для систем отопления, буферная емкость для систем отопления, буферный аккумулятор, буферная ёмкость, буферный бакВикористання котла на твердому паливі процес хоч і економічний, але досить трудомісткий! А для людей, які ніколи не користувалися навіть пічкою і не зовсім уявляють весь процес експлуатації даного виду опалювальної техніки, взагалі може викликати безліч незручностей.

Тому, в даній статті, хочемо дати декілька корисних порад і привести приклади найпоширеніших проблем, виходячи із власного досвіду.

Отже…

ГОЛОВНІ ПРОБЛЕМИ, З ЯКИМИ СТИКАЄШСЯ, КОРИСТУЮЧИСЬ ТВЕРДОПАЛИВНИМ КОТЛОМ:

Ваш котел «потік», або мовою монтажників: «котел плаче»

Найчастіше з даною проблемою стикаються користувачі при першому запуску опалювального котла. Вся складність в тому, що зворотна подача теплоносія низької температури, і лише, коли котел набере відповідної робочої температури (55-90 градусів), конденсат зникне. Для того, щоб уникнути такої ситуації – рекомендуємо використовувати трьохходовий клапан. Хочемо зауважити, що при першому запуску котла на дровах, чи іншому твердому паливі, поява конденсату нормальна.

 Котел перегрівається

Однією з причин перегріву водогрійного твердопаливного котла може бути неправильно підібрана потужність. У цьому випадку котел видає більшу кількість тепла, ніж потрібно для обігріву вашого приміщення. Це в свою чергу призводить до підвищення температури води в системі і, як результат – закипання котла. Для уникнення даної ситуації рекомендуємо встановлювати захисний клапан та бак-акумулятор для зняття надмірної температури. Акумулююча ємність візьме на себе надлишкове тепло, в подальшому подаючи його на систему по мірі необхідності. Твердопаливний котел, в поєднанні з баком, забезпечить не тільки безпечну роботу системи опалення, а й значно менші витрати палива і більші інтервали між завантаженням.

Також, причиною перегріву котла, може бути відключення електроенергії, при цьому вимикається циркуляційний насос, і система знову закипає. Для уникнення – рекомендуємо використовувати джерело безперебійного живлення.

 

 Із дверцят котла виходить дим в приміщення

Причиною є недостатня тяга в димоході. Перш за все, рекомендуємо перевірити, чи дотримані рекомендації виробника котла на твердому паливі до проектування димоходу (діаметр, висота). Також, рекомендуємо перевірити забрудненість димоходу, можливо є надлишок сажі. У даному випадку можна спробувати прочистити димар самостійно, або за допомогою хімічних засобів для видалення сажі.

 Надлишковий конденсат на димохді

Причиною є неутеплена труба, що йде ззовні будівлі. Рекомендуємо використовувати димохід із сендвіч-труб із нержавіючої сталі, що має стійкість до високих температур і конденсату. Або утеплити існуючий!

Великі витрати палива, швидке згорання

Витрати палива та час горіння твердопаливного котла на одному завантаженні залежать від великої кількості факторів. Насамперед – це якість самого палива: калорійність, зольність, вологість та ін. Також, причиною є погано утеплене приміщення, неправильно підібраний котел за потужністю. Багато залежить від самої системи опалення, а саме – на скільки правильно вона змонтована, чи враховані всі фактори, чи правильно проведені пусконалагоджувальні роботи. Пусконалагоджувальні роботи є ключовим етапом встановлення опалювального котла, тож, якщо ви довірили встановлення котла сусіду дяді Вані ( а він не є спеціалістом в даній сфері), рекомендуємо все ж таки звернутися за консультацією до відповідної монтажної організації.  

Утворюється корж на пальнику під час згорання пелет

Найчастіше з даною проблемою зустрічаються власники котлів з факельним пальником, який потребує використання тільки якісних пелет з низьким показником зольності. У даному випадку рекомендуємо використовували лише якісне сертифіковане паливо, при цьому, ціна на пелети високої якості на 20-25% вище від ринкової. Для тих, хто ще тільки у пошуку котла з автоматичним завантаженням палива, рекомендуємо звернути увагу на котли з ретортним пальником,  який забезпечить вам безперебійну роботу навіть при використанні пелети низької якості, так як під час роботи котла, чаша пальника обертається і тим самим зчищає залишки палива, за рахунок цього корж не утворюється. Тобто, для очищення пальника, у вас відпадає потреба зупиняти котел – ретортний пальник очищається під час роботи автоматично. Ще одним плюсом використання котла з ретортним пальником є можливість спалювання не лише пеллети, а й вугілля дрібної фракції.

 

#потік_котел #котел_перегрівся #твердопаливні_котли  #конденсат_на_котлі #витрати_палива #тепловіннер #котли_сет

Коментарів: 0
Розміщено 17 Feb 2016 автором Teplowinner