ЩОБ ТВЕРДОПАЛИВНИЙ КОТЕЛ ПРОСЛУЖИВ ДОВШЕ

Декілька простих порад, щоб уникнути слідуючого:

зола в теплообменнике, Проблемы неправильной установки, Почему из дымохода течет смола, Проблемы твердотопливных котлов, Твердотопливные котлы - проблемы и решения, Проблемы эксплуатации котлов,  проблемы с твердотопливным котлом, котел плохо работает, котел дымит, Основные неполадки твердотопливных котлов, зола в теплообменнике, Проблемы неправильной установки, Почему из дымохода течет смола, Проблемы твердотопливных котлов, Твердотопливные котлы - проблемы и решения, Проблемы эксплуатации котлов,  проблемы с твердотопливным котлом, котел плохо работает, котел дымит, Основные неполадки твердотопливных котловзола в теплообменнике, Проблемы неправильной установки, Почему из дымохода течет смола, Проблемы твердотопливных котлов, Твердотопливные котлы - проблемы и решения, Проблемы эксплуатации котлов,  проблемы с твердотопливным котлом, котел плохо работает, котел дымит, Основные неполадки твердотопливных котлов

Купивши твердопаливний котел, рекомендуємо взяти до уваги декілька простих порад, які допоможуть вам користуватися опалювальною технікою довго та з радістю!

• При відсутності відповідних навичок у сфері монтажу опалювальної техніки, рекомендуємо скористатися послугами ліцензованої монтажної організації, бажано з досвідом роботи! Повірте, це заощадить гроші вам в майбутньому.

• Для установки котла на твердому паливі рекомендується використовувати окреме добре вентильоване приміщення (котельню).

• В обв'язці опалювального котла рекомендуємо обов'язково використовувати трьохходовий клапан. Він рівномірно змішує потоки теплоносія (води) і підтримує їх у заданому температурному режимі. Температура зворотної лінії в системі повинна бути не нижче 60-65 ° С для підтримки нормальної роботи твердопаливного котла. Клапан є одним з найважливіших елементів системи опалення.

• При роботі водогрійного котла температура води в системі повинна бути в рамках 60-90 ° С (робоча температура).

• При використанні котла на дровах в літній період рекомендуємо розтоплювати його один раз в день, виходячи з довговічності роботи. Використовувати твердопаливний котел на зниженій продуктивності (менше 40% від зазначеної потужності) не рекомендується - це призводить до утворення кислоти і, як наслідок, корозії металу.

• Для більш ефективної та економічної роботи твердопаливного котла, рекомендуємо використовувати акумулюючі ємності. Це значно скоротить ваші витрати на паливо (на 20 - 30%), але головне - ви зможете проводити всього 1-2 завантаження на добу. Ще один з важливих факторів такої обв'язки - безпека (запобігання перегріву системи).

• Так, як котли на твердому паливі пристрої інерційні, рекомендуємо забезпечити систему опалення захистом від закипання при відключенні електрики. Найефективнішим і тим, який не вимагає додаткових витрат, способом захисту твердопаливного котла від перегріву є встановлення аварійного контуру в штатному режимі роботи системи опалення. У цьому випадку в різних частинах системи застосовується примусовий і гравітаційний тип циркуляції теплоносія. В аварійному режимі примусова циркуляція припиняється, продовжує працювати тільки невеликий гравітаційний контур.

 

З повагою,

команда "Тепловіннер".

... і нехай у вашому домі завжи буде тепло!

 

 

Коментарів: 2
Розміщено 07 Mar 2016 автором Teplowinner